Leven

logo_Park_Paviljoen_Hulsthof_FCZorgeloos leven in Park Paviljoen Hulsthof.

Overzichtelijk en veilig

Het gebouw is zo opgezet dat het overzichtelijk is. Dat zorgt voor herkenbaarheid en het is prettig in het gebruik. Het hele buitenterrein is omheind met een hekwerk en een poort voor optimale veiligheid en privacy. De entree, het trappenhuis en de lift zijn gecombineerd met het gebruik door Labyrint. Door deze indeling en door de toepassing van moderne beveiligingstechnieken zoals camera’s, is een goede sociale controle mogelijk en kunnen onbevoegden niet ongezien het gebouw binnenkomen.

Sociaal

Om het leven in Park Paviljoen Hulsthof nog aangenamer te maken is veel aandacht besteed aan de mogelijkheid om sociale contacten te onderhouden. Zo is er in het gebouw een ruimte ter beschikking voor gezamenlijke activiteiten. Natuurlijk is het niet verplicht maar men zou er bijvoorbeeld met anderen kunnen drinken en eten of activiteiten kunnen organiseren. Ook valt te denken aan een verjaardagsfeestje, als men dat niet in het eigen appartement wil of kan doen. Labyrint beheert deze ruimte en ook zij maken er gebruik van. Zo vinden er dus veel activiteiten plaats waar men aan zou kunnen deelnemen om het sociale leven te verrijken. De terrassen van de appartementen op de begane grond zijn via het wandelpad in het park met elkaar en met de gezamenlijke ruimte verbonden.

Gezellig overleg

Welzijn

In samenwerking met BrabantZorg en Labyrint wordt aan de bewoners van Park Paviljoen Hulsthof een compleet pakket van begeleidings-, gemaks-, hotel- en welzijnsdiensten aangeboden. U kunt deze diensten naar eigen behoefte ad-hoc of structureel bij BrabantZorg of Labyrint inkopen. U kunt daarbij denken aan een boodschappendienst, pin-service, eten, vervoer, huisdieren-uitlaatservice, computerhulp en kleine reparaties in huis, zoals bijvoorbeeld het aansluiten van een lamp.

Toekomstbestendig

Park Paviljoen Hulsthof is voorbereid op de toekomst. De appartementen zijn levensloopbestendig, wat inhoudt dat mensen van alle leeftijden en alle levensfasen er kunnen wonen. Ook als u of uw partner in de toekomst of op korte termijn zorg nodig heeft kan men, zonder dat er woningaanpassingen nodig zijn, gewoon samen blijven wonen.

7 x 24 uur hulp dichtbij

Bij een noodgeval bent u met één druk op de alarmknop verzekerd van snelle hulp. U kunt deze service ontvangen als aanvulling op uw bestaande zorg of alleen als u in geval van nood hulp wilt.

Panicbutton

Domotica

Alle appartementen zullen worden uitgerust met de modernste domotica-voorzieningen.

Domotica is handig en zal in de toekomst onmisbaar worden in de woning. Domotica vergemakkelijkt het leven want het neemt -als u dat wilt- allerlei taken van u over. Zo kunt u tegenwoordig al met vrienden, familie, kinderen en kleinkinderen van over de hele wereld via de computer of Uw iPad communiceren. Via de domotica kunt u bijvoorbeeld de poort of de toegangsdeur openen, maar ook de thermostaat bedienen. Brand- en rookalarmen werken met domotica. Met domotica kunt u hulp inroepen bij de verzorging. Dat zou een noodoproep kunnen zijn maar bijvoorbeeld ook het dagelijks doorgeven van uw medische gegevens aan de verzorging. Als u een noodoproep plaatst kan de verzorging via de domotica onmiddellijk met u spreken of hulp sturen.

Park

Alle appartementen zijn gericht op het park. Het park, dat een gemeentelijke monumentstatus heeft, is uniek. Zo dicht bij het centrum van Uden waant u zich in het park in een andere wereld. In alle seizoenen is er weer iets anders te zien. De looppaden voeren langs de terrassen van de appartementen op de begane grond en zo verder naar de gezamenlijke ruimte waar men gezellig bij elkaar kan komen. Het park zal zo worden ingericht dat een doorkijk naar de straat mogelijk is, zonder dat men er hinder van ondervindt. De bomen zorgen in de zomer voor een gefilterd licht in de appartementen zodat het niet te warm wordt, terwijl het bladerendek in de winter plaats maakt voor een mooie inval van het minder felle zonlicht.

 

Zonlicht doorval